Assignment :)

Banyak kerja yang dibuat bile dah masuk Degree.. 
Mase Diploma dulu boleh rilex2 lagi, 
Sekarang kerja bertimbun sampai tak ade mase nak balik kampung :)

DEGREE :)



Aku masuk degree (Sarjana Muda Teknologi Perniagaan (kepujian) Pengurusan Keusahawanan Komputer) bulan 9 ri tu , sekarang dah bulan 12, Rase macam tak yakin je ape yang aku buat ni. rase nak berenti je belajar tapi dah masuk kene go on je lau tak rugi duit belanje g sini. Macam-macam kene tempuh bile dah duduk sini dan akan tempuh pelbagai lagi rintangan lagi samapai habis degree. Harap-harapnye dapatlah habiskan degree dengan cepat. Insyaallah Aminnnn ..... Boleh tahan lah kawan yang degree sekarang ni. Kenal dengan dak baik, dak gedik, macam-macam perangai ade. Bertahan selagi mampu!.

 (untuk peringatan diri sendiri : belajar elok-elok, ubah hidup sekarang , balas balik jasa orang yang dah bantu lepas tamat belajar nie.  ).. 


Teringat kata-kata miss faiz : korang belajar ni jangan ikot cara orang, ikot care sendiri, buat yang termampu, jangan malas sangat. kalau tak boleh jangan paksa diri. semudah abc je degree ni :)


:) :) :) :)

* IZHAM BUSTAMA  my boyepren :) *
* my gemuk*
* I LOVE YOU *
* dont leave me *
* seorang yang penyayang * (agaknye lah kan)
* senang bergaul dengan dier *
* x sombong *
* ade orang kate muke die macam shahir, ade orang kate muke die macam jep sepahtu. *
* ape2 je lah asalkan die saye punyer ! *
* berangan nak kawen dgn die tapi tak tau lah kan kalau ade jodoh *
* direstui keluarge *
* tak nak die dekat dengan pompuan lain *
* kalau ade jodoh tak ke mane *
* Abi, papa, abg *



RUDE - Magic



Saturday morning jumped out of bed
And put on my best suit
Got in my car and raced like a jet
All the way to you
Knocked on your door with heart in my hand
To ask you a question
'Cause I know that you're an old-fashioned man, yeah

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, but the answer is 'No'

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
Yeah, no matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude

I hate to do this, you leave no choice
Can't live without her
Love me or hate me we will be boys
Standing at that altar
Or we will run away
To another galaxy, you know
You know she's in love with me
She will go anywhere I go

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, 'cause the answer's still 'No"

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
No matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude
Rude

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say, I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, but 'No' still means 'No'!

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
No matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude
Why you gotta be so
Rude
Why you gotta be so rude?


Pendam - Shahir :)



Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta






Akim - Mewangi :)

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
http://www.youtube.com/watch?v=3Mk9GfLpXEY


KENANGAN :)


Hai awak2 semue :) .. 
belum terlambat lagi kowt nak wish SELAMAT HARI RAYE :)
Maaf zahir dan Batin :)
mesti budak2 dapat banyak duit raye kan? aku dah x dapat sedey :(
tapi tak kesah sebab aku kan dah besar :)
aku tak de pic raye lagi nanti dah ade aku masukkan :)


* nie adek bongsu aku, yang banyak mulot, pot pet pot pet...
mengalahkan perempuan bisingnye :) 
bijak orangnye, hebat hahaha tapi penakot :) 
MOHD IKRAM ..






* kecewe dengan present akhir :(





* FROZEN *


* Elsa & Anna *
* citer nie best sangat :) *
* kisah adik beradik, sweet, sedih, happy *
* kan best kalo wujud betol2 magic waaa *
* lagu die best :) *
* let it go, let it go *
hahaha tau tu jea.


 * Olaf *
* so cute *
* ya why, ya why, ya why ? *
* haahaha summer, i like summer *


Kawan KRISM :)


* Yang pakai tudung belang-belang tu name nye Nad *
* Yang kat belakang tu name nye Atyrah *
* Yang tudung merah tu aku *
* Yang tudung pink tu Kak nad *
* Pergi PD sebab nak bergambor , Twetty jadi juru gambornye *
* Model utama nad ngan kak nad *
* Aku juz sampingan je, sedey :( *
* hahaha *
* Terime Kaseh semue selame aku berada di melaka korang banyak tolong aku *
* hanya Allah dapat balas jasa korang tue . aku takkan lupe tu semue sampai mati *
* persahabatan nie takkan terpisah :) *

 
* Berterbang ke udara seperti burung-burung :) *
* Look nice right ? :) *
* Wif Nad *


* cube untuk jadi model *
* mane la tau satu hari nanti jadi model majalah ke hape ke kan ? *
* berangan je lebih an ? *
* hahahaha * 




Stress !!!!!!!!!!!!


  • bile kite stress jangan lepas kat orang, seelok-eloknye pendam.
  • bile kite bercakap kadang-kadang kite tak perasan kite menguriskan hati orang.
  • Aku percaye hukum karma, nanti die terkena balik,
  • seeloknye diam dari berkate-kate,
  • lepas nie aku hanye berdiam diri untuk kebaikan semua
  • orang bodoh selalu diperbodohkan, takpe Allah maha adil, sepatutnye yang mengetahui ajar yang tak mengetahui baru lah orang bodoh memahamib dan orang bodoh takkan diperbodohkan lagi
  • bile buat sesuatu fikir dulu, jangan maen hentam je,
  • kadang-kadang bile keadaan tak terkawal seseorang akan jadi hyper dan bile ade yang melihat akan rase meluat. so beware dengan perlakuan anda !!
  • kadang-kadang orang yang tak pandai akan berjaya dari orang pandai sebab orang yang tak pandai cerdik dan orang yang pandai tak cerdik. cerdik dan pandai adalah berbeza.
  • take note !. 
  • * peringatan untuk diri sendiri :)
  • belajar dari kesilapan.


Cupcake cumel :)





hie !  :) *lambai tangan* . nak tau tak petang tady dapat makan mini cupcake. Seedddaaaappp sangat-sangat, korang patut cube, bile tengok cupcake nie teringin nak buat tapi tak ade mase lagi nak buat sibuk dengan kerja :). Mula-mula beli rase sayang nak makan sebab comel sangat. kalo korang nak boleh dapatkan di kiosk-kiosk. tadi kami jumpe kat Mydin Ayer Keroh , Melake. KOrang boleh tengok kat sini 
https://www.facebook.com/houseofmini






Bukan kerana Aku tak Cinta :)


* sememangnye saku minat novel nie, tapi tak habis bace lagi sebab tiada mase untuk membuatnye.. 
tak pe lepas nie habiskan bace dalam mase sehari okey !. tak sabar nak menghabiskan bace. Aku suke JEBAT !!
Nelydia comey sangat cute :)

Di Pintu Syurga :)



segalanya kaku.. hati terus menangis bila mengenangkan dirimu telah tiada.
kau pergi tanpa pesan , tinggalkah ku sendiri menghitung hari tiada daya teramat sepi.
duhai kekasih hati,, katakanlah padaku,, bahwa semua ini  hanya igauan mimpi .
aku tak sanggup kasih , kehilangan dirimu walau sedetik rindu mencengkam terasa pedih
duhai kekasih hati katakanlah padaku bahwa semua ini hanya igauan mimpi, aku tak sanggup kasih kehilangan dirimu walau sedetik rindu mencengkam terasa pedih
duhai kekasih hati katakan lah padaku bahwa semua ini hanya igauan mimpi aku tak sanggup kasih kehilangan dirimu walau sedetik rindu mencengkam terasa pedih..
doaku kasih kita bersua di pintu syurga...

* Demam Ariana Rose @ The Wedding Breaker *
dasyhat gak cite tuh, gempak gila.. Daebak !!



*** Saye bagi 5 Bintang untuk cerite Ariana Rose !!

Cameron Wif Gigirl :)


* wif Mun, K. Nad, Aty, Aku, Jipah kat Taman Lavender. seronok sangat2 !



* tertutop pulak mate saye tu :) 


* time to back home *
* thanks a lot to Mohd Syafiq coz bawak kami ke Cameron :) *
* walopon time tu die sakit namun digagahi jugak pergi untuk bawa kami g jenjalan :) *