Jeram Toii


* di jeram toiii :) terase sejuk airnye, rase nak mandi jer. :)

, jeles tengok orng mandi kat cito,
, kite pon rase nak mandi :)

Mimpi

, as salam yopp orang kg , (menjerit)
, pagi2 tady aku terbangun sebab aku mimpi aku tengok ombak kuat sangat ! tau ?
, menakutkan betollahh ,
, mimpi memang pelik2 kan ?, 
, huh,

Luahan seorang Anak

, Kalau jadi anak pertame macam2 aku pikir ,
, aku nak jadi yang terbaek untuk adik-adik aku ,
, tapi aku x macam tu ,
, kenape family aku x pernah nak jadi macam family orang laen ? ,
,  kenape ? kenape ? kenape? ,
, mak, abah ? kami nak kan perhatian dari mak ngan abah,
, kami jeles tengok mak ayah orang laen ,
, kenape kami x boleh jadi macam diaorang ?,
, kenape mak ngan abah x pernah nak jadi macam diaorang ?,
,  kenape  mak abah ? ,
, abah selalu bangge kan org kenape ? orang x cerdik macam orang lain abah ,
, abah jangan bangge sangat kan adik tu biarlah kalau orang x kerja pon,
, adik tu sebab die anak angkat pak itam ,
, nak diikutkan abah  kurang tanggugjawab tau,
, pak itam dah tanggung adik tu ,
, tolonglah jangan membanding2kan orang ,
, orang malu kalau abah bandingkan macam tu MALU tau !!! ,
,  satu orang x suke perangai abah ni ,
, abah x nak terime pandangan orang pade abah,
, abah x nak cakap orang,
, abah nak kami dengar cakap abah,
, tapi abah x pernah nak dengar cakap kami kan ??,
, abah cakap ape kami ikot je ,
, abah x nak dengar cakap kami sebab tu kami memberontak tau ? ,
, mak ? mintak maaf la kalau kami ni dah menyakitkan hati mak,
, mak depan orang mak cakap lain,
, belakang orang mak cakap lain ,
, tolong lah jangan macam nie ,
, mak selalu anggap orang lain jahat ,
, mak x kenal orang tu lagi kan ? ,
, kenape mak cakap macam tu tanpa kenal orang tu ,
, orang nak sangat mak terime sape pilihan hati orang ,
, abah dulu pon tok x suke kan ? ,
, ha sekarang nie jadi kat orang plak ,
, ape yang jadi dulu akan jadi sekarang ,
, mak ngan abah x berfikiran terbuka ,
, nie lah jadinya kalau mak ngan abah x berubah ,
, mak ngan abah x bagi kami berkawan dengan lelaki kan ? ,
, habis tu nanti kami nak kawen dengan sape ? , perempuan ? ,
, mak nak ke kami jadi songsang ?,
, mak x bagi kami keluar kan ? ,
, mak nak ke terperuk je kat umah tu ?,
, kenape asal kami balik umah je mak ngan abah nak marah2 kami ?,
, mak ngan abah x suke kami ke ?,
, kalau xsuke kenape mak ngan abah jage kami ?,
, kenape x buang kami dari dulu ? ,
, mak ngan abah sayang kami ke ?,
, kami sayang mak ngan abah tau !! ? ,
, maafkan kami ,
, kami bukan anak yang baik ,
, mak lagi suke anak orang lain dari anak sendiri,
, mak selalu lebih kan orang lain dari anak sendiri,
, bile orang lebihkan kawan mak marah ,
, macam tu la perasaan orang bile mak lebihkan orang lain dari kami ,
, mak sedar x ?,
, orang nak sangat cakap bende nie semue kat mak ngan abah ,
, tapi orang tau mak ngan abah akanmarah orang ,
, nie lah perangai yang orang x suke tau ,
, cube lah mak ngan abah terime pandangan kami ni ,
, dengar ape yang terbuku kat hati kami nie ,
, tolonglah mak abah ? , maafkan kami ? ,


Antara Dua ? :)

* ingat nak yang nie tapi yang nie mahal sangat.,
, nak tapi xde duit nak beli ,
, x pe lah tggu keje lah nampak nye ,
, wait me !!!! :) ,

* nak yang nie tapi xde duit gak lagi ,
, sabo je lahh ,
, nak tggu yang nie turun harge baru beli ,
, hahahahahhaha ,  









I LIKE THIS !!


* This Torrone !!! I Like This :) *
, aku sukee gule-gule nie ,
, mase keje dulu aku suke suruh dak nie beli gule-gule nie ,
, manis gule-gule nie , 
, nak ? try la beli pastu makan jangan buang lak tau ! , 
, hhehehehehehe ,


Rumah 4127


* aku suke gambar nie . nampak Cute belake :) *



* hai orang belakang tu ralit dok shopping ea ? ahahhaha *



* 4127 DPP 4 *



Geng S.A.K.A.N :)



, hai , 
, melambai-lambai , 
, nie sal aku mase kerje kat sakan , 
, hahahaha mule2 aku mintak keje dulu aku datang ngan tocheh, anix, jipah , 
, mase tu k.ct (manager) xde, yang ade nye k,nurul (asstant) , 
, aku tanye ade keje kosong x kat situ, die cakap ade , ha aku pon isi name lam buku tu , 
, aku masok keje hari isnin , 
, mule2 aku ngan ipah berulang dari Bente ke Lipis , 
, lame2 tu x tahan asal balik je lencun , 
, hahahahaha seronok kenal Ijad n Aiman , 
, hahaha dieorang panggil aku ' Sebek ' , 
, mule2 aku x suke lame2 tu malas aku nak pandei ngan diaowang bia je , 
, yang si Ejad ni kawan Akmal, Aiman kawan Syamil , 
, yang ade kat sakan uh K.Julie , Achik , Mira , Ika , Adilla , Amir , + k. rinie (asstnt baru) , k.Ct , K.nurul
, mule2 tengok sakan tu sunyi gile , 
, lame2 kami masok oke la bising sakan lau ramai2 , 
, hahaha mule2 aku n ipah masok, pastu mira , pastu dila, pastu akhir sekali Amir , 
, hahaha hari kedue Amir keje die xcdent , 
, kesian die haha habis baju die , 
, baek budak Amir tu , 
, mule2 aku tengok si Aiman ngan Ejad tu baek je , 
, tengok muke macam x merokok last2 tengok ha merokok upenye , 
, ade satu hari tu aku tertenung mate Aiman , aku ingat Aiman pakai lens, mmg nampak gile macam pakai lens tu aku tengok uh,
, yg die nie aku pandang die tutup2 mate aku kejar die nak tengok mate die, mmg die x bagi tengok mate die sampai nyorok masuk tandas, hahaha ngok tol la Aiman nie ,
, haha last2 tengok biase je, die tu wat macam betol2 die pakai , 
, Aiman rajin belanje ari tu kami bincang2 t dapat gaji masing2 nak belanje,
, aku belanje air,
, Aiman belanje makan,
, Ejad ngan Efa belanje KFC , 
, konon nak makan kat PAHANG CLUB , 
, mase malam tu konon nye nak makan kat pahang club tengok2 tutop , 
, hahahaha haaa amik g la makan kat batu 2 , 
, ingat mmg aku nk belanje tibe2 Aiman kuar duit die bayar , 
, ahhahaah jimat duit aku , 
, best a kawan ngan dak 2 org nie , 
, x kedekut la , 
, aku x leh tahan ngan Mira , 
, hari2 ade je dak2 nie nak kenekan die , 
, lawak lah Mira uh , ahahhaha ,
, mule2 aku nak berenti lambat , 
, pastu Aiman pujuk aku soh benti same2 , 
, hahaha aku pon benti same2 ngan diaowang , 
, Rase rindu nak kerje , 
, kalau dah lame keje kan bile nak benti ase sayang lak , 
, pepon Terime Kasih K, ct sebab sudi amik kami kerje , 
, harap pasni ley keje lagi ngan k.ct , 
, hehehehehe walopon kene marah slalu tapi aku dah kenal die macam mane , 
, so xde hal la dah pas ni , 
, rindu nak tengok telatah korang2 , 
, teringat mase aku letak krim kek kat tayar moto Aiman ,
, hahah marah die tapi die marah tetap sengeh lagi , 
, hehehehehe , 
, harap kite berjumpe lagi , :)



* nie gambar x penuh ade lagi nie , * cantik x bunge kat atas tu ? hehehe , 


* dari kiri , Achik , Ipah , K.Rini , Ika , Dila , Mira , n last tu aku , *
* k.ct , k.julie, ejad, Aiman xde diaowang x nak bergambar *

* harap sangat kite ley jumpe lagi n makan kat pahang club *











Ape terjadi hari nie :)

, perhh ari ni blaja speak  english .
, kene blaja MGM 2102 komunikasi perniagaan 
, hahaha tergelak-gelak tady
, kelakar cakap bi tady
, merapu je hahahaha
, kite jangan takot nak cube cakap bi
, x semue orang cakap bi tu perfect
, ade jugak salah nye so jangan takot
, padahal aku ni takot nak cakap bi 
, aku takot orang gelakkan aku lau cakap salah
, bak kate sir cakap lah ikot phua chu kang.hahaha

Kisah lame kami


KISAH  DAWINNEIYP .

Bermulanya kisah pada 2006 aku bersekolah di sek.men.panglima garang abdul samad . Dari sek. Benta Aku, Ecah, Wani, Puteri, Nurin, Syamilah n ramai lagi la budak-budak lelaki yang sekolah kat situ an. Ha aku mestilah rapat dengan budak satu sekolah aku dulu kan. Dari situ lah kitaorang mule rapat. Aisyah form 1 dah duduk hostel , aku duduk rumah berulang lah dari rumah ke sekolah.Aduhh nak kena naik bus lagi memang seksa lah mase tuh , dengan skema nyer, haha poyo gile mase form 1.
 Form 2 baru aku masuk hostel. Dari situ aku ley kenal la Nadiah dan yang lain-lain. Mase mula-mula masuk aku asyik ikut je kemane aisyah pergi, maklumlah budak baru masuk asrama. Haha bangun kul 5 pagi nak mandi. Kelakar betul la time tuh. Macam-macam hal ah mase tuh. Mase form 2 tuh kitaorang macam budak-budak boleh plak maen polis-polis, adushhh memang tak matang langsung lah. Time form 2 aku minat kat minje, ha sekarang dah jadi abang angkat aku. Biase lah budak-budak kan minat kat abang-abang senior, huisshhh kitaorang dulu nakal sangat. Duduk hostel kejenye bawak handphone ,perhh time tuh Cikgu Ruzimah jadi warden best sesangat. Cikgu malas pandei dengan kitaorang die biarkan je, haha syok giler walopon de yang tertangkap , diaowang yang tertangkap uh tak pandai cover macam kitaorang nie. Haha penah lah satu hari nie budak-budak nie g makan malam, lepas makan uh diaowang leh plak baling sampah dalam kerete cikgu Puyan memang nakal lah.. haha naseb dier tak report kat cikgu Ruzimah tapi aku dengan ezatol terkecuali sebab mase tuh aku demam ezatol jage aku. Haha jahat kan?? J .. ahaaaa de lagi satu hari uh kitorang memang tiap malam g surau (haha kadang-kadang x g gak) mase tuh ramai-ramai kami satu geng turun nak g lepak-lepak la. Haha dan-dan pulak mase tu cikgu Ruzimah pergi cek dorm. Hadushhhh memang kantoi la.. kitaorang lepak kat tangge hujung dorm atas uh, kat tangge tuh ade satu tong uh kami pergi letak henset dalam uh aduhh dan plak bergegar, kami semue menyorok yang tinggal kat situ wani dengan yana jer. Yana buat-buat tolong urut kaki wani yang terseliuh jatuh kat dalam longkang sebab nak telek cikgu Azrolnizam dengan cikgu Hisyam mase tuh haha, cikgu buat-buat takdengar jer. Alhamdulillah kitaorang yang menyorok dalam tandas nie siap berdoa lagi, haha giler berdoa dalam tandas haa tau takot ann. Kitaowang selalu ponteng naek surau g nyorok dalam bilik gelap-gelap. Haha lau cikgu datang jer mesti menyorok dalam loker, bawak katil, haha macam-macam lah an. J time form 2 kami selalu lepak dekat hujung blok tuh sambil menikmati megi dan novel + mengatal haha.. aku suke time kuar bandar. Lau x dapat keluar curi-curi keluar adoii kelakarnyer lahh. Salu panjat pagar. Adoiii 
Form 3 ha dah naek tocang belake.Pandai da wat jahat. Time nie warden asrama cikgu  shikin, alamaknye adoii benci sungguh rase mase nie.. kitaorang  tak suke die jadi warden . time nie aku kapel dengan apik hoh mase nie bahagie sangat, mule-mule scandal die kaq siti, skang kaq siti dah jadi bini wahed dah. Huh time nie ase nye selalu lah jugak apik melawat aku tapi kadang-kadang tuh die melawat kat luar pagar jer. Aku tak boleh luper yang dier panjat pagar masok dalam sekolah uh dok sebelah aku. Haha gamble tol die. Aku terkejot giler mase tuh. Haha ingat lagi time kuar dulu aku, yana, dan tocheh balik naek bus turun kat depan pagar baru tuh . kitaowang g panjat pagar adushh terpakse sebab kuar haram. Haha orang dalam bus uh dah cakap-cakap dah. Giler betoi.. haha time nie PMR tapi tak macam PMR. Owang study kitaorang main-main. Mase nie jugak lah de histeria besar-besaran . mase tuh dalam bilik study budak-budak nie pergi maen hantu-hantu haa amik kau jadi hantu betol.. haha tapi kan ase best lak kene hysteria, esoknye pulak kene kat sekolah. Memang gempak la siap maen-maen lagi tuh. Haha sewel. Haha kitaorang nie bukan la dak pandai, yang paling pandai dalam geng kitaowang yana, aisyah, ezatol, yang laen2 tuh bese jela.. tak la pandai sangat.. tiap kali exam je maen-maen x pernah nak serius. Result jangan cakap lah kan. Haha memang down la. Memang x la lau nak blaja betol-betol an. Semue kepale gile-gile belake. Paling best habis PMR melepak je kije nya. Mengacor budak-budak. Haha tak matang lah katakan. Haa naek cuti dapat lah result PMR . wahh aku memang tak sangke gile-gile ade 1A. HAHA x target pun nak dapat A uh.. Geng kitaowang ramai yang dapat 1A walopon 1A wah bange lah. Haha haaaaa masok jer form 4 masing-masing ngan kawan laen. Memang x syok time uh. Kitaowang pernah bergadoh lupe sal pe tapi yang aku ingat nyer aku,tocheh,yana,kapet terpinggir la dari yang laen-laen.  Sebab nurin a ntah die terase sangat ngan aku sebab aku rapat ngan tocheh an. Mase dulu aku rapat ngan dier , selalu ikot die balik . lepas aku rapat ngan oceh die x ngam ngan aku dah. Memang gadoh giler-giler mase uh. Lame2 uh okey tapi x rapat sangat dah.


* Aisyah , Ila , Nadiah , Nurin , Izatol , Yana , Dayah , Ezzah , Wani * puteri je xde :(




K.A.W.A.N R.I.S.D.A


* DAYAH , KECIK , ADI , KAK NAD , ATI ,

, ya kite kawan :)
, kite dari sem satu kenal kan ?
, lame perkenalan kite kan 
, seronok berkenalan dengan anda semue :)
, harap hubungan nie kekal samapi bile2 kan ?
, Cantik gambar nie , saye suke :)

, ni sepupu saye  Mohd Syamil Alif Bin Abdul Hamid
, Die 19 tahun
, die ni gile-gile sikit
, dulu kami x pernah bertegur
, sejak saye duduk kat rumah die baru kami bertegur
, itu pon saye duduk rumah die sebab saye kerja d Lipis
, saye sayang die sebab die sepupu saye
, saye x sangke yang die penyayang
, hehe die ambil berat pasal saye dan adik
, Die nie panas baran macam ayah saye 
, tapi die ni oke lah
, die x macam abang die Mohd Syafiq Adam 
, abang die pendiam sikit
, die banyak cakap
, die selalu maen game DOTA
, die malam berjalan , pagi baru balik
, macam burung hantu dah
, rindu nak lepak ngan die malam2
, rindu nak dengar die bercerita
, rindu nak tengok die
, rindu nak makan same2 ngan die
, rindu nak pusing2 taman ngan die
, walaupun sekejap kan ?
, pepon seronok kalau ade die
, Dear Syamil : jangan nakal2 tau 
: cepat2 cari kerja :)


* Smart la gambar Kau :) suke tengok... 
* Harap kite berjumpe lagi n dapat karok same2 . hehe 


Besday Tow-chey

, Maaf kawan aku lambat wish kat ko 
, " HEPI BESDAY Tow-cHey
, aku tertido mase malam tu 
, x sangke dah berape tahun kita berkawan dan kite kekal berkawan Baek 
, aku dan ko jauh kalau kite dekat mesti kite x macam sekarang kan ?
, sekarang kite jarang berborak dan jumpe lagi lah jarang kan ?
, aku rindu nak tido sebantal dengan ko
, rindu nak dengar ko bercerite setiap malam 
, rindu nak wat jahat hehehe
, macam2 aku rindu nak wat dengan ko tocheh
, aku beri ko hadiah tu sebab aku nak same dengan ko
, kite kan kembar :) hehehe
, aku sayang ko
, aku tengok sekarang kite x macam dulu kan 
, dulu banyak je cerite ko kan ?
, sekarang aku rase kite jauh sangat 
, serious aku rindu nak ko yang dulu..


, aku nan ko :) time nie aku rehat ,hahaha 


, sebelah ko tu Azwan , kek Doraemon sedap hehehe ,

Kekasih Hati

, Saye ade kekasih hati :) name die MOHD ADAM, .
, Mule kapel 5.5 pastu kami putos dan dengan rasminya saye dan die sambung kapel balik 1.12.2012
, saye sayang die :)
, saye x nak orang laen amik die dari saye 
, ape yang berlaku dulu saye akan betulkan
, saye nak jadi yang terbaek :)
, awak dan saye akan hidup bahagie :)
, saye suke merajuk dan awak akan pujuk saye :)
, awak buat saye bahagie :)
, awak buat saye gembira :)
, awak buat saye sedih :)
, saye nak awak jujur 
, saye nak awak dan saye akan kekal selame nye :)
, dan akhir kate " saye sayang awak adam "


<3 I LOVE U SAYANG <3


* nampak x ?


* i wif u

* gambar lame  :) jumpe balik