... Untuk pasangan kekasih kalau ade salah sorang tak.mempercayai perlu tinggalkan terus pasangan tu.. 

Takkan Jadi Lagi.


Saat paling gembire bile tengok ayah aku senyum bile aku dan adek aku hulurkan kek besday pada ayahku. Hehe die cakap " ingat jugak ye, ingat x ingat dah". aku tahu selame nie kami x pernah sambut besday die, sekarang aku dah besar aku dah boleh pikir mane baek dan mane buruk, aku boleh rase perasaan seorang ayah, aku sayang ayah aku walaupun selalu menyakitkan hati, ye lah ayah kan mesti lah sayang, bak kate pepatah air dicincang x kan putos, Aku tau mesti mak aku terase , mase besday die aku x sambut pon. mase tu aku xde kat umah so x dapat sambut, xpe lain kali aku sambut besday mak pulak. :) 

Petang semalam aku pergi rumah tok aku, saje nak tengok-tengok die buat ape kat umah tu. hari tu die sakit kaki, kaki die x leh angkat, aku dah takot tengok die lain macam je. aku tolong angkat die masuk bilik air sebab die kate nak mandi, nak solat. lepas tu aku tolong die nak bangon. die cakap die nak solat berdiri , aku cakap solat duduk je lah dah tak larat nak berdiri. last2 die solat duduk je., aku nak jage tok, aku x nak jadi macam dulu mase arwah tok misai ade aku x hargai die. bile die dah xde baru lah nyesal. mase die sakit aku xde kat sisi die, padahal die yang jage aku dari kecik sampai besar. aku x nak jadi bende yang same pade tok rongak aku, aku nak jage die, x nak die sakit-sakit. :( . aku banyak terhutang budi pada tok, kalau xde die xde lah kami, kalo tok x jage kami dulu kami x tau kami jadi ape. rindu saat tok ajar kami mengaji dulu. sempat tengok tb dulu sebelom mengaji, sampai kene marah dengan tok. 


Target :)


Samsung galaxy Grand 
... nie target aku seterusnye,
... dalam proses menyimpan duet untok beli bende alah ni,
... bulan nie kene jimat kan belanje ,
... kalo tak lalalalalala,
... tak dapat la merase nak pakai nset macam nih ,
:) sis yaya :)

Akaun :)

http://mhdazlan.files.wordpress.com/2010/02/modul-format-penyata-kewangan.pdf

mahu belajar akaun dengan lebih lagi untuk mantapkan diri. ahhahahaaha

Sedarlah sebelum terlambat

, aku x nak kau menyesal nanti,
, aku dah bagi nasihat ,
, aku nie macam x wujud je  kan? ,
, aku x suke orang tipu aku lagi-lagi kau yang ade kaitan dengan aku,
, aku x nak la kau jadi macam orang lain tu,
, aku nak lindung kau x boleh ,
, kau  nak hidup kau hancus ke?,
, aku seboleh-bolehnye nak kau berjaye dalma hidup,
, cinte x bawa kemane kalau x jage hati orang yang bele kau,
, aku stress dengan perangai kau,
, aku kalau boleh nak ringankan beban mak ayah,
, tapi kau x nak pon ringan kan beban tu,
, aku x suke penipu !,
, aku dah x nak pikir pasal kau,
,mungkin aku agak keterlaluan tapi ini cara untuk ko sedar dan buat ko malu,

Meletup

Aku x kesah kau nak hidup macam mane tapi aku sebagai akaq aku kene tahu ape yanga dek-adek aku buat ! . aku bertanggungjawab tapi kau x nak aku amik tahu hidup kau kan? x pe aku x kan amik tahu dah, selame nie pon kau anggap aku nie akaq kau ke ? x kan? . dah lame aku pendam , hari nie aku malas amik tahu dah lantak kau lah ape nak jadi pade kau. Mungkin aku x layak la untuk jadi akaq kau. kau kan nak bebas? pergi la nak bebas sangat jangan nak harapkan keluarge. kau kate kau x tenang kat umah kan? pergi la tenang kan diri ko kat umah kawan kau ke mane-mane ke. yelah duduk rumah pon kau x tenang kan? pergilah jauh-jauh aku nak tengok kau boleh hidup x tanpe keluarge?? . selame nie sape bagi ko makan minum? pakwe ko ade bagi semue nie? kawan ko ade bagi? oke kau dah besar. besar sangat dah kan? pergi lah. aku nak tengok sejauh mane besar kau tuh. yelah keluarge ni tempat ko mintak duit je. nak ape mintak, mak abah bagi je sebab diaowang ingat ko budak kecik, fikiran budak dah besar sepatutnye akal nye pon besar kan? satu hari nanti ko patut sedar semue nie. biar ko rase sendiri .

Sebenarnye saye isteri dia ?

, tengah layan cerite sebenarnye saya isteri die.
,  boleh tahan la cerite nye.
, sweet2 je. hehehe
, izzue islam sememangnye hensem :)
, x dapat nak bace novel tengok cerite aje lah :)

, selamat menonton :) ,

Cuti

satu hari di hari raya . mood nak raye sudah datang lahh. hehehe. x sabar nak raya. raya raya raya selamat hari raya. baju raye x siap agi. kalau x siap lagi nampak nye pakai baju lame aje le. huhuhu. dan x lupe juge SELAMAT BERCUTI kepada semue :) . cuti nie korang pergi mana? aku cuti-cuti macam nie duduk rumah aje x kemane pon. aku nak pergi bercuti dengan family aku, agak-agaknye bile la dapat bercuti lagi ea?


Nak Jadi Berani

Aku nak jadi berani macam orang lain bile berhadapan dengan orang lain, kenape aku tak boleh jadi macam diaorang?. aku dah cube beranikan diri tapi tak boleh jugak, why ? aku memang tak berani tapi kau nak beranikan diri jugak !. aku nak berjaye macam orang lain, satu hari nanti aku nak jadi macam diaorang ! .

KERINDUAN

says hai . mood kene hepikan diri walopon x hepi :) , malam semalam aku bukak laci meja, aku terjumpe kad2 raye n kad besday  dulu yang kawan-kawan sekolah aku bagi. sekarang dah xde kad raye, dah x de kad besday, semue yang berlaku dulu ade dalam ingatan aku, akan aku ingat sampai bile-bile. Hubungan kawan tak kan putus sampai mati melainkan kawan tu tak nak ade ikatan dengan kite. Aku sayang kawan-kawan aku. Dulu aku ade ramai, dan sekarang bertambah ramai lagi kawan-kawan aku, For Dawinneiyp i love u  :). For kawan-kawan baru di melake aku pon sayang korang :)


Sayang kau adek

aku memang x pandai beri nasihat, tapi aku akan tunjukkan reaksi yang aku x suke. so bile dah tengok aku lain macam tu paham-paham le. Aku mungkin bukan aka yang terbaik tapi aku sayang korang. aku x nak hidup korang hancurn ! faham ! . aku rase aku bertangungjawab sebab aku ni anak sulung ! . bile aku anak sulung aku rase ake memang kene jage korang !. aku perlukan seseorang !.


20/4/2013

Agak lame aku x on blog aku nie, sejak malam semalam aku terfikir macam nak buat cerite tentang kawan-kawan aku, tapi agak serabut ceritenyee.. aku harap aku dapat habiskan cerite kite.. :) kepade kawan-kawan aku di sekolah lame dulu korang akan termasuk dalam cerite aku, heheehe

My A's

Nie Adam Shah saye :)
sayesuke tengok die berlakon :)
cute sangat muke die :) 
hehehehe

ade cerita tersendiri :)

Gambar nie mase raye taun lepas kot ,
Mase nie kat rumah pak ngah li.

Di kolam nak bagi ikan makan .
Kene layan kerenah tok yang sorang nie..
Nak jadi cucu mithali,
Aku nak jage tok J

Ni arwah tok, kami panggil tok misai,
Namenye Jaafar bin bahari,
Nie tok palik aku sayang sangat,
Die yg jage aku mase kecik,
Teringat zaman kecik2 dulu dengan tok,
Nor rindu tok L

Nie adik aku , die lagi tinggi dari aku
Aku dengan die lain
Die putih , aku gelap,
Die tinggi, aku rendah,
Sebelum2 nie aku x lah rapat dengan adik aku yang sorang nie,
Aku juz rapat dengan kawan2.
Tapi nie je adik perempuan yang aku ade.

Ni anak mak teh, name die panjang x ingat lak,
Pendek tahu lahh, izzaty-
Mase nie aku ngan ipah duduk rumah mak teh
Mule2 kami nak dok rumah tu tapi segan ngan sepupu kami , syamil ngan sapik,
Tapi bile dah duduk rumah tu oke, diaorang oke je dengan kami,

Ni arwah aki,
Mohd salim bin tan,
Arwah pergi mase aku umur berape ntah yang pasti mase tu sekolah rendah lagi.
Kitaorang x rapat sangat dengan aki,
Tapi teringat mase dulu,
Arwawh aki selalu cium kami mase sampai kampung ataupun mase nak balik umah,
Hemm terbayang-bayang lagi bentuk rumah yang dulu,
Teringat dulu mase kecik mandi kat sungai , sekarang x de dah macam dulu,
Rindu nak tatap wajah arwah J
Harap arwah ditempatkan orang-orang yang beriman J.

Nie adik bongsu aku, name die mohd ikram,
Nie lah adik paling manja sekali dalam family aku,
Aku sayang die , ye lah adek kan mane x sayang nye,
Kelakar die nie, hehe,
Die selalu buat kami tertawe dengan telatah die,
X sabra nak tengok die besar,
Harap perangai die elok lah dan x kan menyusahkan mak ngan abah. J

Nie adek aku yang ketige ,
Name die mohd isamuddin,
Dulu time die lahir bertekak la abah ngan ipah,
Yang ipah nie nak namekan die iqram dinzly,
Abah nak namekan die ape ntah,
Last2 mohd isamuddin je,
Hahahha nie degil jugak nie,

Niekawan serumah aku di melake,
Yang paling atas tu yoga,
Yang kat bawah sikit tu nad ngan adi,
Yang bawah tu lagi kak nad,
Yang bawah sikit tu aku,
N yang last tu atyrah ,
Sorang lagi xde bella, die lain kos tu x de gambar die,
Aku makin kenal perangai masing-masing
Harap hubungan nie kekal sampai bile2 walaupun dah abis blaja nanti J



Nie twins aku mase sekolah,
Nur Hafizah namenye,
Kenape twins ?
Sebab kami ade tahi lalat atas bibir, kami selalu jalan same2, tido same2 , segalenye bersame dulu.
Hahaha wat nakal same2,
X boleh kalau xde die,
Aku selese dengan die je..
Semue cerite kami kongsi, aku jadi pendengar die setiap malam,
Sekarang die bahagie dengan tongek or syaiful azwan,
Dulu die usha dah si azwan nie tapi bese2 je dulu,
Lepas habis sekolah baru diaorang kapel, x sangke hahaha
Aku harap die bahagie dengan azwan,
Aku akan jadi kawan die sampai mati J
You are my Bestfriend ….



Gambar nie mase g kenduri kat umah tocheh,
Akaq die kawin,
Die ntah la bile lagi , tunggu die habis belajar la kowt baru kawen,
Sekarang gatai dah die, nak kawen dah,
 Yang si tudung merah tu YANA , si tembam hahaha die belajar kat Terengganu, amik kos pasal perlancongan asenye,, die nie dulu ketua aspuri , hahaha kelakar dah la nakal dulu x sangke leh jadi ketue,
TOCHEH sekarang belajar dekad Kelantan , jadi nurse ha nie lagi x sangke leh jadi nurse,
Aku x dapat ikot die sebab aku takot pade jarum,
Tapi aku nak sangat belajar same2 dengan tocheh.
Tapi x pe kite akan selalu berhubung kan ?
Korang kawan aku,
Kawan lagi penting dari BG/GF.

Nie rakan sekerja di SAKAN LIPIS,
Mule dari kiri : achik, ipah,kak rini,ika,adila,mira.
Ade lagi k.julie,k.siti, aiman,ejad n mirul.
Seronok kerja kat Sakan.
Macam2 aku belajar, dapat kawan baru, dapat pengalaman baru.
Macam2 kerenah pelanggan aku tengok, hahahaaha kelakar pon ade,
Cume letih la sikit kerje macam nie nsatu xde cuti banyak,
Tu je kalau aku nak je kerja kat sini, cari rezeki x kesah mane2 asalkan kite ikhlas n x leh pakse2 kan ?. harap dapat berkhidmat lagi di sakan ,



Aku suke gambar nie J
Cantik, hehehe nie mase kuar ngan Fazrol, Nora, Tocheh,
G jalan2 haha seronok gak,
Aku suke care farol , die lagi utamekan kawan dari gf die,
Kalau die keluar dengan gf ataupun kawan2 yang lain pun die x lupekan aku, oke lah dengan die..
Aku sayang die, sayang .. die satu2nye kawan lelaki yang boleh ngam dengan aku.
Yaaa aku x de feeling pon dengan die juz sayangkan die sebagai kawan J.














lepass punyee


Hari nie 2/2/2013 ari paling ngokkk sekali L.. sepatutnye aku dah naek bus kol 3.15 tady tapi delayed pulak !! sungguh sengal tahu!! Aku penat dah tunggu bus nie, penat sangat2 tau.. huh dah la perot lapar. Nak kene tunggu bus pulak . lepas nie aku x nak naek Metrobus dah, sungguh gile lah.. tup tup kang sampai malam ke alor gajah nye an. Hadoiyaiii tolonglah wehhhh aku penatt !!!.
Duduk sorang2 kat TBS nie macam orang tak betol je, dah la x tau nak cakap dengan sape. Dok la aku termenung sorang-sorang. Aku ingat minggu depan aku nak bawak buah hatiku  g SOGO . heheh x sabra tunggu minggu depan J boleh jalan-jalan dengan die.. hehehe seronokk. Semalam aku dapat bergambar berdue dengan die, selame nie tu yang die nak. Ahhaha akhirnye dapat pon. X lame lagi besday die  4/2 hehe aku x tau nak bagi hadiah ape. Yang pasti aku nak bagi hadiah warne kegemaran die > hitam, oren, biru, n ungu. Aku suke merah, hitam, biru, ungu ..nampak x persamaan kami disitu ? agak-agak kami ade jodoh x ? aku harap sangat dapat lah berkahwin dengan die nanti J , sungguh payah nak pertahankan cinta nie. Ini pon lame tau cinta kami berputik, memanglah kami selalu sangat gadoh putos tapi ianya kekal sampai sekarang.  Ap0pe yang penting kami bahagie sekarang J. Haha sekarang aku dah naek bus n then aku nak rehat J papaii..

sepiii ~~


hola-hola :) *
selamat petang semue :)
mulekan hari dengan senyuman :)

* for u mom : kami x mintak macam nie, mak x pernah didik kami macam yang mak nak,jangan salahkan kami , cube kalau dulu mak didik kami  lah kami jadi macam nie, ape nak jadi dengan family nie pon x tau lah, lantak lah. 

Jeram Toii


* di jeram toiii :) terase sejuk airnye, rase nak mandi jer. :)

, jeles tengok orng mandi kat cito,
, kite pon rase nak mandi :)

Mimpi

, as salam yopp orang kg , (menjerit)
, pagi2 tady aku terbangun sebab aku mimpi aku tengok ombak kuat sangat ! tau ?
, menakutkan betollahh ,
, mimpi memang pelik2 kan ?, 
, huh,

Luahan seorang Anak

, Kalau jadi anak pertame macam2 aku pikir ,
, aku nak jadi yang terbaek untuk adik-adik aku ,
, tapi aku x macam tu ,
, kenape family aku x pernah nak jadi macam family orang laen ? ,
,  kenape ? kenape ? kenape? ,
, mak, abah ? kami nak kan perhatian dari mak ngan abah,
, kami jeles tengok mak ayah orang laen ,
, kenape kami x boleh jadi macam diaorang ?,
, kenape mak ngan abah x pernah nak jadi macam diaorang ?,
,  kenape  mak abah ? ,
, abah selalu bangge kan org kenape ? orang x cerdik macam orang lain abah ,
, abah jangan bangge sangat kan adik tu biarlah kalau orang x kerja pon,
, adik tu sebab die anak angkat pak itam ,
, nak diikutkan abah  kurang tanggugjawab tau,
, pak itam dah tanggung adik tu ,
, tolonglah jangan membanding2kan orang ,
, orang malu kalau abah bandingkan macam tu MALU tau !!! ,
,  satu orang x suke perangai abah ni ,
, abah x nak terime pandangan orang pade abah,
, abah x nak cakap orang,
, abah nak kami dengar cakap abah,
, tapi abah x pernah nak dengar cakap kami kan ??,
, abah cakap ape kami ikot je ,
, abah x nak dengar cakap kami sebab tu kami memberontak tau ? ,
, mak ? mintak maaf la kalau kami ni dah menyakitkan hati mak,
, mak depan orang mak cakap lain,
, belakang orang mak cakap lain ,
, tolong lah jangan macam nie ,
, mak selalu anggap orang lain jahat ,
, mak x kenal orang tu lagi kan ? ,
, kenape mak cakap macam tu tanpa kenal orang tu ,
, orang nak sangat mak terime sape pilihan hati orang ,
, abah dulu pon tok x suke kan ? ,
, ha sekarang nie jadi kat orang plak ,
, ape yang jadi dulu akan jadi sekarang ,
, mak ngan abah x berfikiran terbuka ,
, nie lah jadinya kalau mak ngan abah x berubah ,
, mak ngan abah x bagi kami berkawan dengan lelaki kan ? ,
, habis tu nanti kami nak kawen dengan sape ? , perempuan ? ,
, mak nak ke kami jadi songsang ?,
, mak x bagi kami keluar kan ? ,
, mak nak ke terperuk je kat umah tu ?,
, kenape asal kami balik umah je mak ngan abah nak marah2 kami ?,
, mak ngan abah x suke kami ke ?,
, kalau xsuke kenape mak ngan abah jage kami ?,
, kenape x buang kami dari dulu ? ,
, mak ngan abah sayang kami ke ?,
, kami sayang mak ngan abah tau !! ? ,
, maafkan kami ,
, kami bukan anak yang baik ,
, mak lagi suke anak orang lain dari anak sendiri,
, mak selalu lebih kan orang lain dari anak sendiri,
, bile orang lebihkan kawan mak marah ,
, macam tu la perasaan orang bile mak lebihkan orang lain dari kami ,
, mak sedar x ?,
, orang nak sangat cakap bende nie semue kat mak ngan abah ,
, tapi orang tau mak ngan abah akanmarah orang ,
, nie lah perangai yang orang x suke tau ,
, cube lah mak ngan abah terime pandangan kami ni ,
, dengar ape yang terbuku kat hati kami nie ,
, tolonglah mak abah ? , maafkan kami ? ,


Antara Dua ? :)

* ingat nak yang nie tapi yang nie mahal sangat.,
, nak tapi xde duit nak beli ,
, x pe lah tggu keje lah nampak nye ,
, wait me !!!! :) ,

* nak yang nie tapi xde duit gak lagi ,
, sabo je lahh ,
, nak tggu yang nie turun harge baru beli ,
, hahahahahhaha ,  









I LIKE THIS !!


* This Torrone !!! I Like This :) *
, aku sukee gule-gule nie ,
, mase keje dulu aku suke suruh dak nie beli gule-gule nie ,
, manis gule-gule nie , 
, nak ? try la beli pastu makan jangan buang lak tau ! , 
, hhehehehehehe ,


Rumah 4127


* aku suke gambar nie . nampak Cute belake :) *



* hai orang belakang tu ralit dok shopping ea ? ahahhaha *



* 4127 DPP 4 *



Geng S.A.K.A.N :)



, hai , 
, melambai-lambai , 
, nie sal aku mase kerje kat sakan , 
, hahahaha mule2 aku mintak keje dulu aku datang ngan tocheh, anix, jipah , 
, mase tu k.ct (manager) xde, yang ade nye k,nurul (asstant) , 
, aku tanye ade keje kosong x kat situ, die cakap ade , ha aku pon isi name lam buku tu , 
, aku masok keje hari isnin , 
, mule2 aku ngan ipah berulang dari Bente ke Lipis , 
, lame2 tu x tahan asal balik je lencun , 
, hahahahaha seronok kenal Ijad n Aiman , 
, hahaha dieorang panggil aku ' Sebek ' , 
, mule2 aku x suke lame2 tu malas aku nak pandei ngan diaowang bia je , 
, yang si Ejad ni kawan Akmal, Aiman kawan Syamil , 
, yang ade kat sakan uh K.Julie , Achik , Mira , Ika , Adilla , Amir , + k. rinie (asstnt baru) , k.Ct , K.nurul
, mule2 tengok sakan tu sunyi gile , 
, lame2 kami masok oke la bising sakan lau ramai2 , 
, hahaha mule2 aku n ipah masok, pastu mira , pastu dila, pastu akhir sekali Amir , 
, hahaha hari kedue Amir keje die xcdent , 
, kesian die haha habis baju die , 
, baek budak Amir tu , 
, mule2 aku tengok si Aiman ngan Ejad tu baek je , 
, tengok muke macam x merokok last2 tengok ha merokok upenye , 
, ade satu hari tu aku tertenung mate Aiman , aku ingat Aiman pakai lens, mmg nampak gile macam pakai lens tu aku tengok uh,
, yg die nie aku pandang die tutup2 mate aku kejar die nak tengok mate die, mmg die x bagi tengok mate die sampai nyorok masuk tandas, hahaha ngok tol la Aiman nie ,
, haha last2 tengok biase je, die tu wat macam betol2 die pakai , 
, Aiman rajin belanje ari tu kami bincang2 t dapat gaji masing2 nak belanje,
, aku belanje air,
, Aiman belanje makan,
, Ejad ngan Efa belanje KFC , 
, konon nak makan kat PAHANG CLUB , 
, mase malam tu konon nye nak makan kat pahang club tengok2 tutop , 
, hahahaha haaa amik g la makan kat batu 2 , 
, ingat mmg aku nk belanje tibe2 Aiman kuar duit die bayar , 
, ahhahaah jimat duit aku , 
, best a kawan ngan dak 2 org nie , 
, x kedekut la , 
, aku x leh tahan ngan Mira , 
, hari2 ade je dak2 nie nak kenekan die , 
, lawak lah Mira uh , ahahhaha ,
, mule2 aku nak berenti lambat , 
, pastu Aiman pujuk aku soh benti same2 , 
, hahaha aku pon benti same2 ngan diaowang , 
, Rase rindu nak kerje , 
, kalau dah lame keje kan bile nak benti ase sayang lak , 
, pepon Terime Kasih K, ct sebab sudi amik kami kerje , 
, harap pasni ley keje lagi ngan k.ct , 
, hehehehehe walopon kene marah slalu tapi aku dah kenal die macam mane , 
, so xde hal la dah pas ni , 
, rindu nak tengok telatah korang2 , 
, teringat mase aku letak krim kek kat tayar moto Aiman ,
, hahah marah die tapi die marah tetap sengeh lagi , 
, hehehehehe , 
, harap kite berjumpe lagi , :)



* nie gambar x penuh ade lagi nie , * cantik x bunge kat atas tu ? hehehe , 


* dari kiri , Achik , Ipah , K.Rini , Ika , Dila , Mira , n last tu aku , *
* k.ct , k.julie, ejad, Aiman xde diaowang x nak bergambar *

* harap sangat kite ley jumpe lagi n makan kat pahang club *











Ape terjadi hari nie :)

, perhh ari ni blaja speak  english .
, kene blaja MGM 2102 komunikasi perniagaan 
, hahaha tergelak-gelak tady
, kelakar cakap bi tady
, merapu je hahahaha
, kite jangan takot nak cube cakap bi
, x semue orang cakap bi tu perfect
, ade jugak salah nye so jangan takot
, padahal aku ni takot nak cakap bi 
, aku takot orang gelakkan aku lau cakap salah
, bak kate sir cakap lah ikot phua chu kang.hahaha

Kisah lame kami


KISAH  DAWINNEIYP .

Bermulanya kisah pada 2006 aku bersekolah di sek.men.panglima garang abdul samad . Dari sek. Benta Aku, Ecah, Wani, Puteri, Nurin, Syamilah n ramai lagi la budak-budak lelaki yang sekolah kat situ an. Ha aku mestilah rapat dengan budak satu sekolah aku dulu kan. Dari situ lah kitaorang mule rapat. Aisyah form 1 dah duduk hostel , aku duduk rumah berulang lah dari rumah ke sekolah.Aduhh nak kena naik bus lagi memang seksa lah mase tuh , dengan skema nyer, haha poyo gile mase form 1.
 Form 2 baru aku masuk hostel. Dari situ aku ley kenal la Nadiah dan yang lain-lain. Mase mula-mula masuk aku asyik ikut je kemane aisyah pergi, maklumlah budak baru masuk asrama. Haha bangun kul 5 pagi nak mandi. Kelakar betul la time tuh. Macam-macam hal ah mase tuh. Mase form 2 tuh kitaorang macam budak-budak boleh plak maen polis-polis, adushhh memang tak matang langsung lah. Time form 2 aku minat kat minje, ha sekarang dah jadi abang angkat aku. Biase lah budak-budak kan minat kat abang-abang senior, huisshhh kitaorang dulu nakal sangat. Duduk hostel kejenye bawak handphone ,perhh time tuh Cikgu Ruzimah jadi warden best sesangat. Cikgu malas pandei dengan kitaorang die biarkan je, haha syok giler walopon de yang tertangkap , diaowang yang tertangkap uh tak pandai cover macam kitaorang nie. Haha penah lah satu hari nie budak-budak nie g makan malam, lepas makan uh diaowang leh plak baling sampah dalam kerete cikgu Puyan memang nakal lah.. haha naseb dier tak report kat cikgu Ruzimah tapi aku dengan ezatol terkecuali sebab mase tuh aku demam ezatol jage aku. Haha jahat kan?? J .. ahaaaa de lagi satu hari uh kitorang memang tiap malam g surau (haha kadang-kadang x g gak) mase tuh ramai-ramai kami satu geng turun nak g lepak-lepak la. Haha dan-dan pulak mase tu cikgu Ruzimah pergi cek dorm. Hadushhhh memang kantoi la.. kitaorang lepak kat tangge hujung dorm atas uh, kat tangge tuh ade satu tong uh kami pergi letak henset dalam uh aduhh dan plak bergegar, kami semue menyorok yang tinggal kat situ wani dengan yana jer. Yana buat-buat tolong urut kaki wani yang terseliuh jatuh kat dalam longkang sebab nak telek cikgu Azrolnizam dengan cikgu Hisyam mase tuh haha, cikgu buat-buat takdengar jer. Alhamdulillah kitaorang yang menyorok dalam tandas nie siap berdoa lagi, haha giler berdoa dalam tandas haa tau takot ann. Kitaowang selalu ponteng naek surau g nyorok dalam bilik gelap-gelap. Haha lau cikgu datang jer mesti menyorok dalam loker, bawak katil, haha macam-macam lah an. J time form 2 kami selalu lepak dekat hujung blok tuh sambil menikmati megi dan novel + mengatal haha.. aku suke time kuar bandar. Lau x dapat keluar curi-curi keluar adoii kelakarnyer lahh. Salu panjat pagar. Adoiii 
Form 3 ha dah naek tocang belake.Pandai da wat jahat. Time nie warden asrama cikgu  shikin, alamaknye adoii benci sungguh rase mase nie.. kitaorang  tak suke die jadi warden . time nie aku kapel dengan apik hoh mase nie bahagie sangat, mule-mule scandal die kaq siti, skang kaq siti dah jadi bini wahed dah. Huh time nie ase nye selalu lah jugak apik melawat aku tapi kadang-kadang tuh die melawat kat luar pagar jer. Aku tak boleh luper yang dier panjat pagar masok dalam sekolah uh dok sebelah aku. Haha gamble tol die. Aku terkejot giler mase tuh. Haha ingat lagi time kuar dulu aku, yana, dan tocheh balik naek bus turun kat depan pagar baru tuh . kitaowang g panjat pagar adushh terpakse sebab kuar haram. Haha orang dalam bus uh dah cakap-cakap dah. Giler betoi.. haha time nie PMR tapi tak macam PMR. Owang study kitaorang main-main. Mase nie jugak lah de histeria besar-besaran . mase tuh dalam bilik study budak-budak nie pergi maen hantu-hantu haa amik kau jadi hantu betol.. haha tapi kan ase best lak kene hysteria, esoknye pulak kene kat sekolah. Memang gempak la siap maen-maen lagi tuh. Haha sewel. Haha kitaorang nie bukan la dak pandai, yang paling pandai dalam geng kitaowang yana, aisyah, ezatol, yang laen2 tuh bese jela.. tak la pandai sangat.. tiap kali exam je maen-maen x pernah nak serius. Result jangan cakap lah kan. Haha memang down la. Memang x la lau nak blaja betol-betol an. Semue kepale gile-gile belake. Paling best habis PMR melepak je kije nya. Mengacor budak-budak. Haha tak matang lah katakan. Haa naek cuti dapat lah result PMR . wahh aku memang tak sangke gile-gile ade 1A. HAHA x target pun nak dapat A uh.. Geng kitaowang ramai yang dapat 1A walopon 1A wah bange lah. Haha haaaaa masok jer form 4 masing-masing ngan kawan laen. Memang x syok time uh. Kitaowang pernah bergadoh lupe sal pe tapi yang aku ingat nyer aku,tocheh,yana,kapet terpinggir la dari yang laen-laen.  Sebab nurin a ntah die terase sangat ngan aku sebab aku rapat ngan tocheh an. Mase dulu aku rapat ngan dier , selalu ikot die balik . lepas aku rapat ngan oceh die x ngam ngan aku dah. Memang gadoh giler-giler mase uh. Lame2 uh okey tapi x rapat sangat dah.


* Aisyah , Ila , Nadiah , Nurin , Izatol , Yana , Dayah , Ezzah , Wani * puteri je xde :(




K.A.W.A.N R.I.S.D.A


* DAYAH , KECIK , ADI , KAK NAD , ATI ,

, ya kite kawan :)
, kite dari sem satu kenal kan ?
, lame perkenalan kite kan 
, seronok berkenalan dengan anda semue :)
, harap hubungan nie kekal samapi bile2 kan ?
, Cantik gambar nie , saye suke :)

, ni sepupu saye  Mohd Syamil Alif Bin Abdul Hamid
, Die 19 tahun
, die ni gile-gile sikit
, dulu kami x pernah bertegur
, sejak saye duduk kat rumah die baru kami bertegur
, itu pon saye duduk rumah die sebab saye kerja d Lipis
, saye sayang die sebab die sepupu saye
, saye x sangke yang die penyayang
, hehe die ambil berat pasal saye dan adik
, Die nie panas baran macam ayah saye 
, tapi die ni oke lah
, die x macam abang die Mohd Syafiq Adam 
, abang die pendiam sikit
, die banyak cakap
, die selalu maen game DOTA
, die malam berjalan , pagi baru balik
, macam burung hantu dah
, rindu nak lepak ngan die malam2
, rindu nak dengar die bercerita
, rindu nak tengok die
, rindu nak makan same2 ngan die
, rindu nak pusing2 taman ngan die
, walaupun sekejap kan ?
, pepon seronok kalau ade die
, Dear Syamil : jangan nakal2 tau 
: cepat2 cari kerja :)


* Smart la gambar Kau :) suke tengok... 
* Harap kite berjumpe lagi n dapat karok same2 . hehe 


Besday Tow-chey

, Maaf kawan aku lambat wish kat ko 
, " HEPI BESDAY Tow-cHey
, aku tertido mase malam tu 
, x sangke dah berape tahun kita berkawan dan kite kekal berkawan Baek 
, aku dan ko jauh kalau kite dekat mesti kite x macam sekarang kan ?
, sekarang kite jarang berborak dan jumpe lagi lah jarang kan ?
, aku rindu nak tido sebantal dengan ko
, rindu nak dengar ko bercerite setiap malam 
, rindu nak wat jahat hehehe
, macam2 aku rindu nak wat dengan ko tocheh
, aku beri ko hadiah tu sebab aku nak same dengan ko
, kite kan kembar :) hehehe
, aku sayang ko
, aku tengok sekarang kite x macam dulu kan 
, dulu banyak je cerite ko kan ?
, sekarang aku rase kite jauh sangat 
, serious aku rindu nak ko yang dulu..


, aku nan ko :) time nie aku rehat ,hahaha 


, sebelah ko tu Azwan , kek Doraemon sedap hehehe ,

Kekasih Hati

, Saye ade kekasih hati :) name die MOHD ADAM, .
, Mule kapel 5.5 pastu kami putos dan dengan rasminya saye dan die sambung kapel balik 1.12.2012
, saye sayang die :)
, saye x nak orang laen amik die dari saye 
, ape yang berlaku dulu saye akan betulkan
, saye nak jadi yang terbaek :)
, awak dan saye akan hidup bahagie :)
, saye suke merajuk dan awak akan pujuk saye :)
, awak buat saye bahagie :)
, awak buat saye gembira :)
, awak buat saye sedih :)
, saye nak awak jujur 
, saye nak awak dan saye akan kekal selame nye :)
, dan akhir kate " saye sayang awak adam "


<3 I LOVE U SAYANG <3


* nampak x ?


* i wif u

* gambar lame  :) jumpe balik